Warning: is_readable(): open_basedir restriction in effect. File(/languages//hu_HU.mo) is not within the allowed path(s): (/nfsmnt/:/data/:/usr/share/php:/usr/bin/:/apachetmp:/tmp/:/var/tmp/:/dev/urandom:/usr/lib/x86_64-linux-gnu/ImageMagick-6.9.11/bin-q16/:/usr/local/bin/:/etc/ssl/certs/ca-certificates.crt:/usr/lib/php:/usr/php74/bin/) in /data/4/8/48bb2364-ae32-4cce-8d30-57be0db59738/gyn-fiv.hu/web/wp-includes/l10n.php on line 748
Sperma donáció - GYN-FIV a.s.

Sperma donáció

Spermadonor

A spermadonornak a következő kritériumokat kell teljesítenie:

  • 18 és 32 év közötti életkor,
  • súlyos betegségektől (beleértve a veleszületett és mentális betegségeket is) mentes egészségi állapot,
  • iskolai végzettség – középiskola (érettségi) vagy magasabb szintű végzettség,
  • nem fogadunk el olyan donort, aki korábban már adományozott spermát egy másik asszisztált reprodukciós központban,
  • minden donor átesik egy alapvető ejakulátum-vizsgálaton, egy személyes interjún és egy vérvizsgálaton, amely a szexuális úton terjedő betegségeket (HIV, hepatitis, szifilisz stb.) zárja ki és meghatározza a vércsoportot,
  • a donoron genetikai vérvizsgálatot is végeznek (kariotípus – a kromoszómák számának és szerkezetének értékelése és a cisztás fibrózis vizsgálata).

Az adományozott spermiumokat kriokonzerválják és folyékony nitrogénben, -196 °C-on tárolják. A spermát 180 napig tárolják és karanténba helyezik. Csak akkor lehet a kiértékelt spermát ténylegesen felhasználni, ha a tesztek negatív eredményt igazolnak.

Az adományozott sperma befogadói

A párok adományozott spermát használhatnak, ha:

  • a férfi partner egy genetikai betegség hordozója,
  • az ejakulátumában nincs sperma,
  • csak gyenge minőségű sperma áll rendelkezésre.

A kezelés megkezdése előtt az ügyfeleknek lehetőségük van kitölteni egy donorválasztó kérdőívet, amelyben a donor fiziognómiai jellemzőit – a donor megjelenését és egyéb kívánt tulajdonságait – is megadják, hogy a lehető legjobban össze lehessen egyeztetni a donort és a befogadó (recipiens) személyt.

Központunk kiterjedt spermadonor-adatbázissal rendelkezik, és készen állunk arra, hogy a lehető legjobban reagáljunk a recipiensek minden lehetséges kérésére.

KEZELÉSI ELJÁRÁS

Az adományozott sperma használata az IUI-módszerrel – méhen belüli megtermékenyítéssel:

Ennek során egy donorból származó mosott spermiumot juttatnak a nő méhébe.

A befogadó kliens hormonális előkészítése otthon történik. A méh előkészítéséhez szükséges gyógyszereket orvosunk írja fel. A hormonális stimuláció részeként nőgyógyász által végzett ultrahangvizsgálat szükséges a méhnyálkahártya szintjének ellenőrzéséhez.

Amint az eredmények optimálisak, központunk megerősíti a spermium átadásának előzetesen egyeztetett időpontját. A spermiumot ezután egy rövid, ambuláns eljárás során helyezik be a méhbe.

Az adományozott sperma felhasználása egy IVF-cikluson belül:

A befogadó petesejtjeit laboratóriumban termékenyítik meg a donor spermájával, és az így létrejött embriókat a méhébe ültetik.

A petefészkek hormonális stimulációjának folyamata otthon történik. A gyógyszert az orvosunk írja fel. A hormonális stimuláció során szükség van nőgyógyászati ellenőrzésekre. Ideális esetben az egész folyamat a mi központunkban történik. A hormonális stimuláció a petesejtek begyűjtésével fejeződik be, majd a petesejteket adományozott spermiummal megtermékenyítik.

Nagyobb számú jó minőségű embrió esetén a fennmaradó embriókat kriokonzerválják és tárolják további felhasználásra. Ezeket a házaspár további beültetésre használhatja.

A méh rövid hormonális előkészítése után (a méhet felkészítik a sikeres embrióbeültetésre), az embriókat egy rövid, ambuláns eljárás során helyezik be a méhbe.

A spermadonáció nálunk szigorúan névtelen!

A teljes folyamat során magyarul beszélő koordinátorunk telefonon, WhatsAppon vagy SKYPE-on keresztül áll az Ön rendelkezésére.

 

...szívesen tájékoztatjuk Önt

A pozsonyi GYN-FIV-vel való első kapcsolatfelvételtől kezdve egy magyarul beszélő koordinátor áll az Ön rendelkezésére!!

7167

gyermek született a segítségünkkel