Női vizsgálatok

Alapvizsgálatok:

 1. Konzultáció a pácienssel (menstruációs ciklus, korábbi betegségek, korábbi meddőségi vizsgálatok és kezelések stb.) és nőgyógyászati alapvizsgálat (alapvizsgálat tapintással és nőgyógyászati tükrök segítségével, beleértve a méhnyak onkocitológiáját is).
 2. Ultrahangvizsgálat (alapvizsgálat és tüszőmérés – a tüszőnövekedés értékelése a menstruációs ciklus során).
 3. A hüvely és a méhnyak bakteriológiai vizsgálata (mintavétel a méhnyakból és a hüvelyből a fertőzések kimutatására) (aerob és anaerob baktériumok, chlamydia, ureaplasma, mycoplasma).
 4. A szexuális úton terjedő betegségek vérvizsgálata.
 5. Vérvétel a hormonszintek vizsgálatára a menstruációs ciklus 3. napján.
 6. Laparoszkópia (LSK = altatásban végzett eljárás) vagy hiszteroszalpingográfia (HSG = kontrasztanyaggal végzett ambuláns röntgenvizsgálat) a belső reproduktív szervek (méh, petefészkek, petevezetékek, valamint a petevezetékek átjárhatóságának felmérése, szükség esetén összenövések eltávolítása, endometriózis-fokozatok és hasonlók) állapotának felmérésére.

 

Az 1-5 pontban említett vizsgálatokat a páciens saját nőgyógyásza is elvégezheti, aki az eredményekkel a pácienst a termékenységi központba irányítja.

A 6. pontban említett vizsgálatokat az illetékes nőgyógyászati osztályok vagy a termékenységi központ orvosai végzik.

Kiegészítő vizsgálatok:

 • Hysteroscopia (méhszájvizsgálat – diagnosztikus, esetleg sebészeti eljárás, általában altatásban, a méhüreg, a méhnyálkahártya és a petevezeték állapotának felmérésére).
 • Posztkoitális teszt (a méhnyaknyálka minőségének, valamint a spermiumok mennyiségének és mozgásának értékelése normál szexuális együttlét után).
 • Genetikai vizsgálat (genetikai meddőség gyanúja esetén).
 • Olyan betegségek vizsgálata, amelyek fokozott véralvadást okoznak, ami a vetélés nagyobb valószínűségével jár.
 • Immunológiai vizsgálatok (spermiumok és petefészkek elleni antitestek jelenléte).
 • Pszichológiai és szexológiai vizsgálat (szexuális együttlétek nehézségei, pszicho reaktív zavarok stb.).

...szívesen tájékoztatjuk Önt

A pozsonyi GYN-FIV-vel való első kapcsolatfelvételtől kezdve egy magyarul beszélő koordinátor áll az Ön rendelkezésére!!

7504

gyermek született a segítségünkkel