Embrioszkóp

EmbryoScope+ és EmbryoScope™

Európában azon kevés klinikák közé tartozunk, amelyek az EmbryoScope+ és EmbryoScope™ készülékkel embriótenyésztést kínálnak ügyfeleiknek.

Ez a legfejlettebb embrióinkubátor, amely ma az IVF-piacon kapható. Kiváló eszköz a legjobb embriók kiválasztására az átültetéshez, és a sikeres terhesség esélyének maximalizálására.

Az EmbryoScope+ és az EmbryoScope™ beépített kamerával ellátott rendszerek az embriók minőségének morfokinetikai értékelésére.

EmbryoScope+                                                                                                                                                                                                       A legnagyobb kapacitású rendszer az összes time-lapse rendszer közül. Ennek az inkubátornak az az előnye, hogy 15 páciens embrióját lehet egyszerre vizsgálni, és egyenként akár 16 embriót is nyomon tudunk követni.

EmbryoScopeTM
Ennek az inkubátornak a kapacitása 6 tenyésztőedény, amelyek mindegyikében legfeljebb 12 embrió tenyészthető (páciensenként 1 edény), így egyszerre akár 72 embriót is figyelemmel kísérhetünk. Ez az inkubátor lehetővé teszi számunkra, hogy 20 percenként felvételt készítsünk minden egyes embrióról több rétegben.

A meddőség mesterséges megtermékenyítéssel történő kezelésének egyik legfontosabb szempontja a beágyazódás legnagyobb valószínűségével rendelkező embriók kiválasztása. Az embriófejlődés dinamikus folyamat, és a szokásos inkubátorokban történő normál tenyésztés során nem lehetséges a morfológiai változások időbeli nyomon követése.

Az EmbryoScope+ és az EmbryoScope™ lehetővé teszi a következő paraméterek értékelését:

  • Az embrió első osztódásának, valamint további osztódásainak pontos meghatározása.
  • A sejtmagok morfológiája.
  • A poláris test felépítése és helyzete.
  • A citoplazma megjelenése.
  • A széttöredezettség folyamata.
  • A blasztomerek száma, alakja és szimmetriája.
  • A sejtmagok képződése és száma az embrió osztódása után.

Az embrióosztódás folyamatának megfigyelése új betekintést nyújt a beültetett és a nem beültetett embriók közötti különbségekbe az embrióosztódás paramétereiben. Az EmbryoScope+ és az EmbryoScope™ lehetővé teszi a CO2-koncentráció gyors és pontos szabályozását, amely a kamra bezárása után kevesebb mint 3 perc alatt beállítható (a hagyományos inkubátorok a belső hőmérsékletet és a CO2-koncentrációt a bezárás után 1 órán belül beállítják).

További előnyük az egyedülálló hőmérséklet-szabályozás (a kamra megnyitásáig a hőmérséklet gyakorlatilag nem változik (<0,2 ºC)). A légtartalékok megszakítás nélküli keringetését és tisztítását használják, amelyek 10 percenként megújulnak. A levegő tisztítása Whatman TM szűrővel történik, amely az aktív szén és a HEPA szűrők elvén működik, eltávolítja az illékony szerves vegyületeket, és felfogja a 0,3 μm-nél nagyobb részecskék 99,97%-át. Ezek lehetővé teszik a száraz, víz nélküli inkubációt, elkerülve a kondenzációval kapcsolatos lehetséges problémákat.

Egy kiváló minőségű Hoffmann-modulációs kontrasztmikroszkóp lehetővé teszi az embrió fontos morfológiai paramétereinek megfigyelését. Az embrió erős fénynek való kitettségének elkerülése érdekében kifejlesztették a “Leica 20 x 0,40 LWD Hoffman Modulation” speciális kontrasztobjektívet, amely 635 nm hullámhosszú vörös fényt használ. Az embrió így minden egyes expozíció során csak kevesebb mint 0,5 másodpercig van kitéve a fénynek.

A morfokinetikus hozzáférés, mint az embriók minőségének nem invazív vizsgálati módszere, új lehetőségeket kínál a meddő párok sikeres kezelésének növelésére. Megfigyelési módszereken alapul, és elsősorban a morfológiára, de az embrió dinamikus fejlődésére is összpontosít, a tenyésztési feltételek veszélyeztetése nélkül.

...szívesen tájékoztatjuk Önt

A pozsonyi GYN-FIV-vel való első kapcsolatfelvételtől kezdve egy magyarul beszélő koordinátor áll az Ön rendelkezésére!!

6643

gyermek született a segítségünkkel