Reproduktív immunológia

Reproduktív immunológia

A meddőség kezelésében újonnan hozzáadott orvosi szakterület a REPRODUKTÍV IMMUNOLÓGIA. További támpontokat nyújt a meddőség okainak keresésében.

A termékenységi központ orvosa egyénileg dönt arról, hogy a meddőség kezelését kiegészíti-e a diagnosztikus reprodukciós kezeléssel, miután kizárta az anatómiai, hormonális, fertőző vagy genetikai okokat.

Ebben az esetben figyelembe kell venni, hogy a nő meddőségét immunbetegség is okozhatja.

Ezek közé tartoznak a különböző krónikus gyulladások utóhatásai, meddőséghez vagy sterilitáshoz vezető immunpatológiai állapotok, az anya és a gyermek egészségét befolyásoló autoimmun betegségek vagy allergiák.

Ebbe a csoportba sorolhatjuk az ismételt spontán vetélésekkel (2 spontán vetélés után, az életkor relevanciája nélkül) vagy a mesterséges megtermékenyítés különböző módszereinek sikertelen próbálkozásai után (amikor nem jön létre fogantatás vagy életképes gyermek születése), immunpatológia esetén a családban, amikor a szisztémás vagy egyes szerveket érintő specifikus autoimmun betegségek bizonyítottak.

A reproduktív immunológia keretében különböző vizsgálatokat végeznek, például: A celluláris immunitás szűrése (sejtes immunitás, intracelluláris citokinek), a reproduktív rendszer szűrése (spermiumok, zona pellucida, petefészek elleni antitestek), szisztémás autoimmun betegségek szűrése (ANA szűrés, ß-2-glikoprotein I elleni antitestek, antifoszfolipid szindróma, annexin V elleni antitestek, protrombin, egyéb betegségek szűrése (cöliákia, D-vitamin, hisztamin intolerancia, cisztás fibrózis, pajzsmirigy).

Az eredmények elkészülte után az orvos-immunológus meghatározza a terápiát, a kezelést pedig a termékenységi központ orvosával is konzultálja.

Az ügyfelek a termékenységi központ orvosától megkapják az orvos-immunológus elérhetőségét és a pontos utasításokat az időpontfoglaláshoz.

...szívesen tájékoztatjuk Önt

A pozsonyi GYN-FIV-vel való első kapcsolatfelvételtől kezdve egy magyarul beszélő koordinátor áll az Ön rendelkezésére!!

7666

gyermek született a segítségünkkel